Kάντε μας ένα Like

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕΛΙ

Τι χρειαζόμαστε: 

  •  3 1/2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι 
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 1 ½ φλ. ξηροί καρποί, καρύδια ή αμύγδαλα
  •  4 αυγά 
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.γ. φυτικό λάδι 
  • 2 φλ. σκούρο μέλι
  •  ½ φλ. βρασμένος καφές 
Προαιρετικά:
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο 
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ

Πώς το κάνουμε:
  1. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ (τα μπαχαρικά εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας).
  2. Χτυπήστε τα αυγά, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη.
  3. Χτυπήστε μέχρι να πήξει και να ανοίξει σε χρώμα.
  4. Προσθέστε χτυπώντας το λάδι, το μέλι και τον καφέ. Προσθέστε ανακατεύοντας το μίγμα από αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς.
  5. Λαδώστε ένα ταψί 27x40x10 εκατοστά και επενδύστε το με αλουμινόχαρτο. Για μικρότερα κέικ, χρησιμοποιήστε δύο φόρμες ψωμιού 22 εκατοστών.
  6. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί(α). Ψήστε στους 325 βαθμούς F (170 βαθμούς C) για 1-1/4 ώρες για το μεγάλο κέικ και 50 λεπτά για τα δύο μικρότερα ή μέχρι ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το πιρούνι. Αφήστε να κρυώσει πριν το βγάλετε από το ταψί.


Πηγή

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More