Kάντε μας ένα Like

Σπιτικες Μπαρες Δημητριακων

Καλό μήνα, καλό Φθινόπωρο να έχουμε. Για να μας πάει γλυκά ο μήνας, μια συνταγή με μέλι, όπως κάθε πρωτομηνιά.
Δεν είναι δικιάς μου επινόησης, αλλά υπάρχει στο τεύχος Ιούλιος Αύγουστος 2010 του γλυκές ιστορίες...

Η παραλλαγή που έχω κάνει : ως γνήσια Πατρινιά αντικατέστησα το κονιάκ με τεντούρα (παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας, με κανέλλα και γαρύφαλλο. Θα σας μιλήσω κάποια στιγμή για αυτήν), επειδή δεν είχα λεμόνι στο σπίτι έβαλα ξύσμα από πορτοκάλι και μερικές μπάρες τις βούτηξα σε λιωμένη κουβερτούρα...

Υλικά

200 γραμμάρια γάλα πλήρες
100 γραμμάρια ταχίνι
200 γραμμάρια μέλι και άλλα 50γρ για την επικάλυψη
40 γραμμάρια κονιάκ
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
200 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
80 γραμμάρια καρύδια χοντροκοπανισμένα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, το ταχίνι, τα 200 γραμμάρια μέλι, το κονιάκ και το ξύσμα λεμονιού. Όταν ομογενοποιηθούν τα υγρά, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 18x18εκ με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστό αλείφουμε την επιφάνειά του με μέλι. Το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε λωρίδες 4-5 εκ.

Έγιναν πολύ νόστιμα. Θα δοκιμάσω και παραλλαγές και θα επανέλθω. Αυτές οι μπάρες είναι πολύ ωραίες με γάλα αλλά και για σνακ στο γραφείο.


“Τι θα φάμε σήμερα”

Σας άρεσε?
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More